תמונה מטיול מכללת הגמלאים

מכללת לכיש

חוה אלבז:
050-9809109
[email protected]

מכללת לכיש

מכללת לכיש- גימלאים אך צעירים

סביב שולחן רחב, בחדר נעים וממוזג במרכז יום לקשיש, יושבות קבוצה של מתנדבות חרוצות, בהנחייתה של חוה אלבז, ויחד מתלבטות איזה תכניות מעניינות כדאי עוד להביא למכללה… המתנדבות נפגשות אחת לשבוע בימי ראשון בבוקר בבית הקשיש בנהורה, באווירה נעימה ומלוכדת, מתעדכנות, מתכננות פעילויות, נפגשות עם מדריכות טיולים, מעלות רעיונות למרצים ועוד. כל הפעילות של המכללה מתגבשת ומתקבעת בישיבות אלה.

אז איך הכל החל?

מכללת גמלאי לכיש הוקמה בשנת 2011 בעקבות צורך ורצון לספק העשרה לגמלאי האזור, מבלי שיצטרכו לנסוע רחוק.  בראשית הדרך הוקם צוות היגוי של מתנדבות, בניהולה המסור של חוה אלבז מנהורה, שהשקיעו הרבה מאד מזמנן החופשי, והציגו תכנית שכללה הרצאות, סיורים וקורסים. התכנית קיבלה את ברכת הדרך מראש המועצה, ומאז המכללה פועלת ומשתכללת. ליה ברגיג, אחת המתנדבות ממושב ניר ח"ן, מתארת את אישיותה של חוה: "אישה עם המון אנרגיה ורצון, בלעדיה זה לא היה מוקם".

המכללה פועלת בכל שנה מספטמבר ועד יוני. המקום שמארח באופן קבוע את פעילות המכללה הוא בית הקשיש בנהורה. הצוות המסור של בית הקשיש, בהנהלתו של אבי ענתבי שעוזר לצוות בייעוץ ורעיונות לפעילות המכללה, דואג לכל הפרטים הטכניים של האירוח שכוללים הכנת המקום והציוד הנדרש, הזמנת הכיבוד, והגשתו.

פעם בשבועיים מתקיימת הרצאה של מרצה בתחומים שונים ומגוונים. להרצאה מוזמנים כל תושבי המועצה, ולא רק הגמלאים. המכללה עובדת בשיתוף פעולה עם "אופק" של מכללת בן גוריון. הם מצדם מציעים מרצים שיבואו בהתנדבות. כמו כן, חוה מקבלת רעיונות למרצים נוספים ממועצות אחרות, בודקת, מתייעצת, ומזמינה את מי שנראה לה מתאים. המרצים הינם ברמה אקדמאית גבוהה, ומעידה על כך אולגה ראובן, מתנדבת ממושב ניר ח"ן: "ההרצאות מאד מעניינות, זה מכניס לנו תוכן לחיים, יש לנו למה לקום בבוקר".

המכללה מציעה מגוון קורסים בתחומי תוכן שונים, גם זה מיועד לכלל האוכלוסיה. מוצעים קורסים במחשבים, באנגלית, תכשיטנות ועוד. כל קורס נפתח בהתאם לדרישות התושבים ובהתאם לרישום. הצעות ובקשות לקורסים יתקבלו תמיד בשמחה.

כמו כן, ישנה קבוצת זמרים במקהלה האזורית שמתכנסת אחת לשבוע בהנחיית אבי סלייס. המקהלה פועלת כבר שנתיים וחצי, ומופיעה במסיבות סיום וטקסים של המועצה. זמרים ונגנים שמעוניינים להצטרף למקהלה יכולים לפנות לאבי: 052-7074007.

ישנה גם חבורה של גמלאים הנפגשים בכל יום ראשון בערב מול בית הקשיש, בהנחייתו של אבי ענתבי, ומשחקים "פטאנק". את הקבוצה מאמנים עזרא מילגרום וגבי ציידא, שני מתנדבים שיצאו לקורס והוכשרו בתחום. הקבוצה השתתפה בתחרויות ארציות לגמלאים.

להכיר את הארץ דרך הרגליים

זמן קצר לאחר שהמכללה החלה לפעול עם קורסים וסדנאות, החלו לארגן לגמלאים טיולים ברחבי הארץ.

הטיולים מתקיימים אחת לחודש,  ובכל פעם נוסעים לאזור אחר, מכירים את הארץ דרך הרגליים ועם מדריכה קבועה שלא מוכנים לוותר עליה – עדנה אשד מניר ח"ן, שמעשירה מאד את הידע של המשתתפים. הטיולים, כפי שמעידים המשתתפים,  מדהימים ומגבשים, החבורה גדלה מחודש לחודש, ומגיעים גמלאים מכל יישובי חבל לכיש. לטיולים יוצאים לעתים שני אוטובוסים! מספרת מרים אלגבסי, מתנדבת ממושב תלמים: "הקבוצה שלנו ממש נהנית, אם לא היינו יוצאים לטיולים לא היינו מכירים ולא היינו מגיעים לכל המקומות האלה: נמל אשדוד, מפעל נשר, חברת החשמל, מפעלי ים המלח ועוד… אלו מקומות שלא היינו מגיעים אליהם באופן פרטי, אנחנו מכירים את הארץ בזכות הפעילות של המכללה, ובזכות הרצינות וההתמדה של חוה"

"בוקר של כיף"

לפני שנתיים החלו במכללת לכיש מסורת חדשה שנקראת "בוקר של כיף". פעם בחודש, נפגשים הגמלאים לבוקר של כיף באחד מהיישובים של המועצה. האירוח במלואו נעשה על ידי היישוב, הם דואגים למקום ולכיבוד, ובמקום מתקיימת פעילות מיוחדת לגמלאים. הפעילויות, בשונה מההרצאות, הן יותר קלילות ומטרתן ליצור גיבוש והנאה למשתתפים. הבקרים האלה מאד מוצלחים,  והיישוב המארח יוצא מגדרו על מנת שהאירוח יהיה מושלם.

דרושים מתנדבים!

המככלה תשמח להרחיב את שורותיה, ולצורך כך דרושים מתנדבים נוספים מיישובים נוספים, בעיקר מיישובי המזרח. אז גמלאים שמעוניינים גם לתרום לקהילה שלהם וגם להרגיש סיפוק עצום מוזמנים לפנות לחוה: 050-9809109. או לשלוח מייל לכתובת: [email protected]

מידע בנושא פעילות שנתית ניתן למצוא בחוברת החוגים בקישור מעמוד הבית בשירותים בקליק- פנאי.

מכללת לכיש- טיול עם קסדות צהובות

 

על המועצה
בשפלת יהודה בין הרי יהודה למישור החוף במרחב אשקלון, שוכנת המועצה האזורית לכיש הפרושה על יותר מ- 400,000 דונם של שטחי חקלאות ושטחים פתוחים המהווים מוקד משיכה למבקרים ומטיילים אשר אינם נדרשים להרחיק נדוד כדי להיחשף לטבע ולהיסטוריה במלוא הדרם. מועצה האזורית לכיש הוכרזה רשמית ב 1956 ומאגדת בתוכה 13 מושבי עובדים, 2 מושבים שיתופיים, 4 ישובים קהילתיים ומתגוררים בה כ- 11,000 נפש. דתיים לצד חילונים, חקלאים לצד בעלי מקצועות חופשיים, אגודות שיתופיות לצד ישובים קהילתיים, וישובים וותיקים לצד ישובים חדשים.